Zpět na informační servis

Chystáte se přihlásit do soutěže Stavby s vůní dřeva 2017?

21. června 2017
Text redakce

Dejte nám to vědět do konce června přes jednoduchý formulář ZDE (stačí vyplnit jméno, školu a e-mail) a pokud své dílo opravdu přihlásíte, získáte COOL PONOŽKY. Ponožky do soutěže věnovala společnost Lesy ČR, s. p. a my Vám je předáme při slavnostním vyhlášení vítězů soutěže dne 12. 9. 2017 v Brně.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ceny v celkové hodnotě 230 000 Kč čekají na vítěze studentské soutěže Stavby s vůní dřeva 2017. Poslední možnost přihlásit své soutěžní dílo je 30. 6. 2017 (poštou a on-line do 23:59:59), je proto nejvyšší čas začít na návrzích pracovat. Výhodou naší soutěže je, že do ní můžete přihlásit i své školní práce (bakalářky, diplomky apod.), na kterých už pracujete!

Studenti mohou soutěžit ve dvou kategoriích, a to Návrhy dřevěných staveb a Návrhy dřevěných konstrukcí. Odměněny budou také nejlepší návrhy používající OSB desky a CLT panely.

Soutěžní díla bude posuzovat odborná porota. Jejím předsedou je náměstek ministra průmyslu a obchodu a ostatní členové jsou ředitelé významných lesnických či dřevozpracujících podniků a také přední čeští architekti. Novinkou letošního ročníku je, že pro soutěžní díla bude hlasovat též veřejnost. V letošním ročníku tak vyhlásíme celkem 7 vítězů! Z hlasující veřejnosti pak vybereme jednoho hlasujícího, který získá sadu dřevěných módních doplňků.

A letos přinášíme ještě něco navíc! Lesy ČR, s. p. hledají prostřednictvím naší soutěže návrhy pro nový lesní mobiliář. Přihlásit tak můžete návrhy laviček či odpočinkových altánů. Ty nejlepší nápady budou zrealizovány a umístěny v našich lesích. Více informací o návrhu lesního mobiliáře naleznete zde.

Velké díky patří našim partnerům a také společnostem, které věnovaly ceny. Právě díky jejich pomoci můžeme organizovat soutěž, která dává příležitost mladým talentům.

Partneři:

Lesy České republiky, s. p.

Ministerstvo zemědělství ČR

Vojenské lesy a statky ČR, s.p.

Ceny věnovali:

A.W. Faber-Castell spol. s ro.

Kronospan CR, spol. s r.o.

Lesy České republiky, s. p.

SEMACZ, s. r. o.

STORA ENSO ČR

Mediální partneři:

Stavebnictví

TZB-info

Dřevařský magazín

Dřevostavitel

Záštity:

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Fakulta architektúry Slovenskej technickej univerzity

Fakulta lesnická a dřevařská, Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta stavební, České vysoké učení technické v Praze

Fakulta stavební, Vysoká škola báňská - technická univerzita Ostrava

Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně

Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola ve Volyni

Projekt Stavby s vůní dřeva byl podpořen Ministerstvem zemědělství ČR v rámci dotací pro NNO.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}