Zpět na informační servis

Nejlepší ocelová konstrukce roku 2014

7. ledna 2015
Text redakce

Letošní první ročník soutěže vyhlásila po vzoru ostatních evropských zemí Česká asociace ocelových konstrukcí (ČAOK). Soutěže se mohly zúčastnit stavby s jakýmkoli využitím ocelové konstrukce dokončené v termínu od 1. ledna 2013 do 31. prosince 2013.

Porota složená ze členů výboru ČAOK z přihlášených staveb vybrala vítěze, kterým se stala stavba Lávka přes Svratku v lokalitě Hněvkovského propojující cyklostezky na obou březích a umožňující přístup pěším i cyklistům ke sportovnímu areálu. Investorem je magistrát města Brna, architektonický návrh a projektové práce prováděla firma Stráský, Hustý a partneři s.r.o. a lávku včetně dodávky ocelové konstrukce zhotovila firma FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. Lávka byla navržena v souvislosti s výstavbou sportovních a volnočasových aktivit v uvedené lokalitě.

V rámci soutěže se představily také další stavby:

  • Centrum Černý most, zastřešení foodcourtu;
  • 1. soukromá železniční zastávka v ČR u pivovaru Kocour ve Varnsdorfu;
  • Atmosférická stanice Křešín, kotvený stožár 252 m;
  • Lávka pro pěší a cyklisty přes Jizeru v Semilech.
Výsledky soutěže byly vyhlášeny v průběhu konference České asociace ocelových konstrukcí s názvem Konstrukce 2014, která se uskutečnila 6. listopadu v ostravském Clarion Congress Hotelu. Cenu předal Ing. Antonín Pačes, prezident ČAOK.
Centrum Černý most v Ostravě, zastřešení foodcourtu