Zpět na informační servis

Co všechno Vás ještě čeká na letošní konferenci Dřevostavby v praxi 2017?

27. září 2017
Text redakce

Velkým tématem letošní konference Dřevostavby v praxi 11 jsou vlastně dvě témata, která spolu velmi úzce souvisí, i když mnohdy jdou zdánlivě proti sobě. Řeč bude o komfortu bydlení a úsporných stavbách.

Jednou z výrazných osobností, které na konferenci potkáte je prof. Ing. Josef Chybík, CSc. z Fakulty architektury na VUT v Brně. Druhou výraznou osobností těchto témat bude Ing. Jakub Hrbek ze Státního fondu životního prostředí ČR. Právě on se dlouhodobě podílí na tvorbě a úpravách programu Zelená úsporám. Pan Hrbek vystoupí nejen se zajímavou prezentací v hlavním přednáškovém sále, ale také povede workshop. Pracovní a diskuzní semináře jsou pro účastníky konference bezplatné, avšak limitované dvaceti účastníky.

Dalším ožehavým tématem dřevostaveb je požární bezpečnost. Nikoliv proto, že by na tom z pohledu požární odolnosti byli špatně, ale proto, protože současné normy a legislativa hraje ve prospěch spíše konzervativnímu způsobu stavebnictví.

O aktuální informace se s námi na konferenci poděli dva špičkoví specialisté. Mjr. Ivana Nohová v.v. z Profesní komory požární ochrany nám již několikrát předvedla, že dokáže srozumitelně popsat i témata, ve kterých se jiní ztrácí. Tentokrát se zaměří na změny v normě požární bezpečnosti ČSN 73 08 10 a další související legislativě. Dvacet šťastlivců bude mít také možnost zúčastnit se jejího workshopu na téma "Kontroly staveb" a "Doklad o stálosti vlastností stavebního výrobku".

Dalším trumfem v rukávu organizátorů je doc. Ing. Petr Kuklík, CSc. působící v UCEEB ČVUT v Praze. Pan docent je aktivní v celé řadě českých i evropských pracovních skupinách a díky tomu je nám schopen sdělit skutečně čerstvé a nepokroucené aktuální informace. Není u nás osobnosti, která by měla takový přehled o současném vývoji požární bezpečnosti a statice dřevostaveb. Pan Kuklík celou konferenci první den zahájí a svou přednáškou také dvoudenní konferenci uzavře.

Registrujte se na www.DrevostavbyVpraxi.cz