Zpět na informační servis

Co všechno Vás ještě čeká na letošní konferenci Dřevostavby v praxi 2017?

27. září 2017
Text redakce

Velkým tématem letošní konference Dřevostavby v praxi 11 jsou vlastně dvě témata, která spolu velmi úzce souvisí, i když mnohdy jdou zdánlivě proti sobě. Řeč bude o komfortu bydlení a úsporných stavbách.

Jednou z výrazných osobností, které na konferenci potkáte je prof. Ing. Josef Chybík, CSc. z Fakulty architektury na VUT v Brně. Druhou výraznou osobností těchto témat bude Ing. Jakub Hrbek ze Státního fondu životního prostředí ČR. Právě on se dlouhodobě podílí na tvorbě a úpravách programu Zelená úsporám. Pan Hrbek vystoupí nejen se zajímavou prezentací v hlavním přednáškovém sále, ale také povede workshop. Pracovní a diskuzní semináře jsou pro účastníky konference bezplatné, avšak limitované dvaceti účastníky.

Dalším ožehavým tématem dřevostaveb je požární bezpečnost. Nikoliv proto, že by na tom z pohledu požární odolnosti byli špatně, ale proto, protože současné normy a legislativa hraje ve prospěch spíše konzervativnímu způsobu stavebnictví.

O aktuální informace se s námi na konferenci poděli dva špičkoví specialisté. Mjr. Ivana Nohová v.v. z Profesní komory požární ochrany nám již několikrát předvedla, že dokáže srozumitelně popsat i témata, ve kterých se jiní ztrácí. Tentokrát se zaměří na změny v normě požární bezpečnosti ČSN 73 08 10 a další související legislativě. Dvacet šťastlivců bude mít také možnost zúčastnit se jejího workshopu na téma "Kontroly staveb" a "Doklad o stálosti vlastností stavebního výrobku".

Dalším trumfem v rukávu organizátorů je doc. Ing. Petr Kuklík, CSc. působící v UCEEB ČVUT v Praze. Pan docent je aktivní v celé řadě českých i evropských pracovních skupinách a díky tomu je nám schopen sdělit skutečně čerstvé a nepokroucené aktuální informace. Není u nás osobnosti, která by měla takový přehled o současném vývoji požární bezpečnosti a statice dřevostaveb. Pan Kuklík celou konferenci první den zahájí a svou přednáškou také dvoudenní konferenci uzavře.

Registrujte se na www.DrevostavbyVpraxi.cz

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 18. 4. 2024 21:01
Tracy is unable to log error.