Zpět na informační servis

BIM prakticky – to je konference BIM Open 2020

14. září 2020
Text redakce

Již za pár dní, konkrétně 22.9.2020 se koná již pátý ročník tradiční stavařské konference nazvaní BIM Open. Ta se zaměřuje primárně na využití moderních BIM technologií, procesů a postupů na konkrétních projektech českých firem. Konference je svým zaměřením tedy určena pro projektanty, architekty, ale především vedoucím pozicím, manažerům projekčních a stavebních firem, státním i soukromým investorům a také školským pracovníkům.

Přednášející z českých menších a středních firem předávají své zkušenosti a poznatky při zavádění BIM ze svých konkrétních praktických projektů.

Celý program je rozdělen do dvou bloku. V hlavním dopoledním bloku prezentací si můžete poslechnout zajímavé přednášky od zástupců společnosti Autodesk, Archcom, Ateliér Ostrava, Scoolpt, HUTNÍ PROJEKT Frýdek-Místek a Vysoké školy Báňské. Obzvlášť zajímavým tématem je přednáška dvojice architektů Jiřího Vele a Kateřiny Novákové ze studia Scoolpt. Ti se totiž věnují projektu prvního 3D tištěného domu v česku nazvaného Prvok.

Přednášky se nicméně věnují různým pohledům. Od toho investorského a zadavatelského přístupu k BIMu na projektu nové Ekonomické fakulty Vysoké školy Báňské. Ale také pohled BIMu, rozpočtování a takzvanému 5D - s tímto budou přednášek zástupci firmy Archcom. HUTNÍ PROJEKT Frýdek-Místek povypráví o zkušenosti se svým BIM projektem chlazení koksárenského plynu v Nizozemsku. A v neposlední řadě Ateliér Ostrava a pohled na BIM a možnosti vizualizací, virtuální reality a souvislosti s BIMem pro architektonické studio.

Odpolední blok se pak prakticky věnuje tématům jako Infrastruktura, klasifikace a Facility management anebo BIM prakticky z pohledu projektanta v CAD aplikaci.

Konference se koná jak fyzicky v Ostravě v prostorách bývalého plynojemu Gong, ale také i s živým online vysíláním, které bude dostupné pro registrované návštěvníky.

Registrovat se stále můžete na www.bimopen.cz

BIM open 2019 (37 of 137)
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 23. 4. 2024 15:12
Tracy is unable to log error.