Zpět na stavby

Autodesk představil sady aplikací pro stavebnictví a infrastrukturu ve verzi 2015

22. dubna 2014
redakce PR článek

Společnost Autodesk představila softwarové portfolio řešení pro navrhování, projektování a výstavbu v odvětví stavebnictví ve verzi 2015. Nová řešení podporují globální trendy v oblasti používání procesů informačního modelování budov (BIM - Building Information Modeling). Sady aplikací pro stavební průmysl, infrastrukturu a petrochemický průmysl nabízejí ve verzi 2015 stovky vylepšení a nových funkcí v sadách Autodesk Building Design Suite, Autodesk Infrastructure Design Suite a Autodesk Plant Design Suite. Řada produktů Autodesk InfraWorks 360 navíc v návaznosti na tato vylepšení nabízí nové, zdokonalené funkcionality pro navrhování cest a dálnic a nové funkce pomáhající stavebním inženýrům modelovat a vizualizovat ještě reálnější koncepty návrhů mostů.

Autor:



?Architekti, projektanti a dodavatelé využívající naše produkty nás uvědomili o potřebě těch řešení, která jim pomohou se skutečnými výzvami v jejich reálném světě. A na to jsme reagovali,? řekl Amar Hanspal, senior viceprezident skupiny IPG produktů ve společnosti Autodesk. ?Nové sady verze 2015 splňují požadavky na vyšší produktivitu, lepší spolupráci a integrovanější pracovní procesy BIM. Nadále nabízíme flexibilní způsoby licencování našeho softwaru, stejně jako více cloudových služeb, abychom posílili spolupráci a efektivitu našich zákazníků. Společně s našimi zákazníky měníme způsob, jakým jsou navrhovány budovy a infrastruktura a jakým směrem se vyvíjí stavební obor.?

Mezi nové funkce sad aplikací 2015 patří:
• Inovované nástroje pro produktivitu a navrhování:
o Aktualizované, moderní rozhraní pro produkty Autodesk AutoCAD 2015 a produkty postavené na platformě AutoCAD 2015: pomáhá stavebním inženýrům a projektantům rychle otevírat nové i existující nákresy prostřednictvím funkce New Tab, poskytuje vizuální přístup do výkresového obsahu prostřednictvím Ribbon Galleries a prostřednictvím funkcionality Help Window usnadňuje práci při hledání umístění nástrojů.
o Integrované funkcionality pro výkazy výměr ve 2D a 3D poskytují Autodesk Navisworks Simulate 2015 a Autodesk Navisworks Manage 2015.
• Lepší integrace s cloudem: nabízí prostřednictvím jediného tlačítka nový přístup do cloudových služeb Autodesk BIM 360 z produktů Autodesk Navisworks Manage 2015, Autodesk Navisworks Simulate 2015, Autodesk Revit 2015 a Autodesk AutoCAD 2015. Pomáhá zákazníkům lépe spolupracovat a řídit své pracovní postupy a data v BIM.
• Rozšířené funkce mračen bodů obsahují lepší kontrolu jejich datových sad, dále pak vylepšené nastavení obrazovky v produktech postavených na platformě AutoCAD 2015, Autodesk Navisworks Manage 2015, Autodesk Navisworks Simulate 2015, Autodesk Revit 2015, Autodesk 3ds Max Design 2015, nebo Autodesk InfraWorks 2015 a poskytují reálnější vizualizace a průchody.



Stavebnictví
Software Autodesk Revit 2015* nabízí zákazníkům z řad architektů a projektantů vylepšení požadovaná s cílem usnadnit následující procesy:
• Aplikování ručně načrtnutých grafických stylů do modelů za použití funkce skicových čar,
• Zahrnutí obrázků do harmonogramů pro lepší převod grafických informací,
• Tvorba a správa změn prostřednictvím vylepšených nástrojů pro skicování a kontrolu tvarů mračen,
• Tvorba přesnější dokumentace ve 3D zobrazení s využitím rozšířené funkcionality skrytých čar.

Podívejte se na konkrétní příklady toho, jak zákazníci společnosti Autodesk využívají sady aplikací.
?S tím, jak naše společnost roste, stále více využíváme sadu Autodesk Building Design Suite. Poskytuje nám ucelené digitální portfolio nástrojů, které potřebujeme nejen k dokončení projektů, ale také pro jejich inovaci. Zatímco Revit je náš motor navrhování a Navisworks používáme ke koordinaci stavebních projektů, využíváme i mnoho dalších nástrojů sady stejně tak jako cloudové služby Autodesk 360,? říká Andrew Watkins, hlavní společník ve firmě Ayers Saint Gross.



Infrastruktura
Software Autodesk AutoCAD Civil 3D 2015 (k dispozici v různých edicích sady Autodesk Infrastructure Design Suite 2015) obsahuje následující, uživateli požadovaná vylepšení: replica rolex
• Větší flexibilita při navrhování a zobrazování modelů koridorů,
• Efektivnější tvorba profilových nákresů,
• Lepší výrobní výkresy pro efektivnější tvorbu výstupů,
• Větší konzistence mezi uživatelským prostředím v AutoCAD Civil 3D a AutoCAD,
• Jednodušší způsob tvorby přizpůsobených dílčích sestav,
• Efektivnější funkcionalita pro geografické umístění obsahuje funkci zachycení a integraci dat z online map (např. informace z leteckých map) pro offline prohlížení a zakreslování,
• Lepší interoperabilita a datová výměna pro soubory DWG a DGN.



Podívejte se na konkrétní příklady toho, jak zákazníci společnosti Autodesk využívají sady aplikací.
Nástroj Autodesk InfraWorks 2015 (obsažený v různých edicích sady Autodesk Infrastructure Design Suite 2015 a ve verzi Ultimate sady Autodesk Building Design Suite 2015) a Autodesk InfraWorks 360 (s cloudovými službami, které doplňují spolupráci a analýzy velkých návrhových konceptů) nabízejí nové funkce a možnosti, včetně:
• Aktualizovaného uživatelského rozhraní pro rychlejší přístup k nástroji, který je v daný moment zapotřebí,
• Podpora dalších datových formátů včetně AutoCAD 3D DWG, AutoCAD Civil 3D DWG, DGN, IFC 3D a Sketchup (SKP),
• CityGML import nyní podporuje umístění schématu a mapování stavebního místa.

Klíčové aktualizace pro Roadway Design for InfraWorks 360 obsahují zónové značení v rámci silničních úseků a parametrické stupňování o fixní šířce na silnicích s diskrétním ovládáním stupňování.

Nová aplikace Bridge Design for InfraWorks 360 pomáhá stavebním projektantům efektivněji zkoumat koncepty návrhu mostů prostřednictvím modelování a realistické vizualizace staveb v kontextu okolí navrhovaného místa. Tato nová aplikace pomáhá zjednodušit, urychlit a zefektivnit tvorbu konceptu mostní konstrukce a udržet konzistentní data a existující kontext.

Autodesk rovněž představil koncepty budoucí odvětvově specifické aplikace pro InfraWorks 360 včetně Drainage Design for InfraWorks 360 a cloudové služby zahrnující aplikace Model Builder for InfraWorks 360 a Corridor Optimization for InfraWorks 360.

Zařízení pro petrochemický průmysl
Klíčovými zákazníky požadovaná rozšíření pro sady Autodesk Plant Design Suite 2015:
• Funkcionalita pro identifikaci a přesun těžiště pro modely potrubí a dalších komponent a generování reportů,
• Možnost modelovat potrubí o fixní délce pro snazší směrování,
• Funkcionalita kusovníků pro tvorbu přehledů a přiložených anotací v okamžiku tvorby ortografických výkresů.