Zpět na informační servis

Fermacell podporoval úspěšnou účast Pavla Čonky z firmy Renspol na X. Mistrovství Evropy parketářů 2014

16. června 2014
Text redakce PR článek

Jubilejní X. Mistrovství Evropy parketářů proběhlo ve dnech 14. - 15. května 2014 na českobudějovickém výstavišti. Zápolení parketáře Pavla Čonky z firmy Renspol, který skončil na vynikajícím čtvrtém místě, podporovala i společnost Fermacell.

První místo obsadil polský zástupce Daniel Szylar, druhé místo obsadil jeho krajan Michal Luka, o třetí místo se pak podělili Benjamin Thaler z Itálie a Stefan Fischhaber z Německa. Na čtvrtém místě skončil Pavel Čonka z firmy Renspol, který odvedl výbornou práci a náročné zadání dokončil v přísném časovém limitu, což se zdaleka nepodařilo všem účastníkům soutěže.

?Úspěch Pavla Čonky udělal radost všem, kteří jeho účast na Mistrovství Evropy parketářů podporovali. Platí to i za naši společnost - RENSPOL, s.r.o. je certifikovaným partnerem firmy Fermacell a je velkým propagátorem a fanouškem naší značky.? řekl Klaus Křeválek z Fermacell GmbH, o.s. Praha.

René Caran z firmy RENSPOL k výsledkům uvedl: ?Konkurence byla na letošním ročníku velmi silná. To se potvrdilo i při závěrečném hodnocení poroty, jejíž rozhodování nebylo vůbec lehké a která po dlouhém jednání nakonec poprvé v historii EUFA P+L udělila dvě třetí místa. Rozhodovaly detaily, kterých by si laik ani nevšiml. Porotci hodnotili výsledky podle pečlivě připraveného postupu s řadou hodnotících kritérií. Mezi nimi např. přípravu zadání, dodržení soutěžního vzoru, bezpečnost práce, čistotu na pracovišti, způsob přípravy práce, formátování, pokládku a povrchovou úpravu.?

X. Mistrovství Evropy parketářů, organizované ve své historii poprvé v České republice, představovalo zcela mimořádnou akci. Koná se totiž pouze každým druhým rokem v zemi, která je členem EUFA P + F, tj. členem Evropského svazu pro podporu vzdělávání mladých parketářů a podlahářů. Mezinárodní porota sledovala práci soutěžících celé dva dny velice pečlivě a neunikla jí žádná chyba. Soutěžící dopředu nevěděli, co je čeká. Až na místě dostal každý od porotců, stejné nářadí, stejný materiál a stejný plán podlahy, kterou museli v daném čase, jež odpovídal práci v běžné praxi, dokončit. Hlavním organizátorem mistrovství byl zástupce ČR v EUFA P+F, společnost D.I.E.C., Dokumentační informační evropské centrum se sídlem v Jablonci nad Nisou.