Zpět na informační servis

30. výročí ČKAIT připomeneme také originálním videomappingem – 10. října 2022

27. září 2022
Text redakce

Naprosto výjimečný zážitek čeká na návštěvníky videomappingu, který jsme společně s renomovanými tvůrci připravili na pondělí 10. října od 19:30 v Kongresovém centru Praha.

Přesnější by ale bylo uvést na Kongresovém centru: právě na jeho severní fasádě směrem k Business Centru Vyšehrad (mezi vchody 5 a 6) promítneme originálně pojaté představení 30 nejvýznamnějších staveb realizovaných od roku 1992. Všechny spojuje zásadní přínos autorizovaných inženýrů, pozitivní vliv na veřejný prostor nebo životní standard společnosti a v neposlední řadě posunutí hranic technologických možností.

Videomapping oslavující inženýrské profese a technické vzdělání začne v 19:30 a potrvá až do 22:00. Půjde o stylizovanou animaci pracující přímo s prostorem a segmenty opláštění Kongresového centra. Fragmenty staveb a dalších prvků inženýrských profesí budou speciálními projektory a za využití trikového softwaru promítány v přibližně osmiminutových smyčkách – v české a následně anglické verzi. Právě videomapping ukazuje možnosti digitalizace a prolnutí nových technologií se stavebnictvím – věříme, že půjde o nezapomenutelné okamžiky, které vedle 30. výročí naší Komory připomenou i 30 let České republiky.

Akce je součástí doprovodného programu Konference k politikám architektury a stavební kultury, videomapping je přístupný zdarma. Ještě před prvním uvedením proběhne proslov zástupců Komory: piazzetta tak bude otevřena od 19:00. Místo projekce je zhruba 3 minuty vzdálené od stanice metra „C“ Vyšehrad, parkování je do naplnění kapacity možné v parkingu Kongresového centra. Neboť jde o venkovní projekci, doporučujeme i s ohledem na povětrnostní podmínky teplejší oblečení a vhodné obutí.

Zveme srdečně Vás, Vaše týmy, studenty a samozřejmě rodinné příslušníky! Malou ochutnávku najdete ZDE.

www.ckait.cz

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 19. 4. 2024 05:35
Tracy is unable to log error.