Zpět na informační servis

Soutěž Nejlepší výrobce stavebnin roku 2013

15. července 2014
Text redakce

V dubnu 2014 se na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR uskutečnila prezentace soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2013. Téma letošního ročníku soutěže je Kvalitní, moderní a energeticky úsporné výrobky pro stavebnictví a ostatní průmysl.

Soutěž v uplynulých šesti letech ukázala, že ve firmách průmyslové výroby stavebních hmot se několikanásobně zvýšily výrobní kapacity a modernizovaly a automatizovaly se technologické procesy. Tím se zvýšila produktivita práce a rozšířil sortiment spolu s růstem užitných vlastností finálních výrobků.

Tuzemské firmy zaměřující se na výrobu stavebních materiálů se řadí mezi nejmodernější závody v Evropě. Rovněž i výrobky jsou již svojí kvalitou plně srovnatelné s výrobky vyráběnými ve výrobních závodech v západní Evropě.

Kvalitní výrobci stavebnin i v době krize z trhu neodcházejí, naopak využívají toto období pro rekonstrukcí výrobních zařízení, na inovace a zlepšování celkového vzhledu výrobních areálů.

Cílem soutěže je představit odborné i laické veřejnosti nejmodernější výrobní provozy a závody průmyslu stavebních hmot v České republice s jejich progresivními výrobky pro stavebnictví a ostatní průmysl a ukázat, že i výroba stavebních hmot a materiálů může být ohleduplná, šetrná, a přitom moderní a úsporná. Stavební materiály totiž hrají důležitou roli v trvale udržitelném rozvoji pro své energetické vlastnosti a trvanlivost, což určuje spotřebu energie budov po celou dobu jejich životnosti. Zkoumáním použití materiálů a jejich kombinací lze dosáhnout významných zlepšení prostředí a kvality života, neboť produkce stavebních materiálů, která zahrnuje také spotřebovanou energií a suroviny, má zásadní dopad na životní prostředí.

Udělené nominace a získané tituly v soutěži vítězné firmy využívají ke své propagaci a prezentaci v tisku, na stavebních veletrzích a v poslední době zejména i na svých webových stránkách.

Bližší informace o kritériích soutěže a formulář přihlášky lze nalézt na stránkách www.urspraha.cz, www.mpo.cz, www.sps.cz či www.casopisstavebnictvi.cz. Uzávěrka přihlášek do VII. ročníku soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2013 je 30. června 2014.
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 20. 4. 2024 17:46
Tracy is unable to log error.