Zpět na materiály, výrobky, technologie

NOVINKY NA VELETRHU AMPER 2009

9. března 2009
redakce

Největší elektrotechnická událost ve střední a východní Evropě - mezinárodní veletrh AMPER 2009 se nezadržitelně blíží. V termínu 31. 3. - 3. 4. 2009 se již po 17té otevřou brány Pražského veletržního areálu Letňany, aby zde návštěvníci, z řad především odborné veřejnosti, nalezli novinky 750 předních firem z oboru elektrotechniky a elektroniky.

Autor:



A co zajímavého bude na veletrhu k vidění?
Německá firma EUCHNER patří mezi světovou špičku ve vývoji a výrobě bezpečnostních spínačů a dveřních zámků, zejména pro výrobní linky v automobilovém průmyslu a pro výrobce obráběcích strojů. Klíčovou vlastností všech jejich produktů patří nekompromisní kvalita a neustálé inovace. Na veletrhu bude prezentovat některé ze svých novinek, mezi které patří např. BEZPEČNOSTNÍ DVEŘNÍ ZÁMKY EUCHNER SÉRIE ?S?. Jedna hlava - více typů dává zákazníkům větší flexibilitu při výběru dveřních spínačů a zámků. Nezáleží na tom, zda používáte zámky typu STM, STP, STA nebo TWIN - nová série zámků ?S? nabízí mnoho typů lišících se svými vlastnostmi a odolností, které však mají naprosto identickou kovovou spínací hlavu. A to vše pochopitelně se stejným aktuátorem. MINIATURNÍ DVEŘNÍ ZÁMKY A SPÍNAČE TQ A NQ - nové bezpečnostní dveřní zámky a spínače TQ a NQ patří se svým kompaktním plastovým tělem mezi nejmenší na trhu. Jsou určeny zejména pro výrobce balících i jiných malých strojů s relativně lehkými dveřmi a budou dostupné ve druhém čtvrtletí roku 2009.

Firma FATH Solar obržela v Montpellier v jižní Francii ocenění za nejlepší inovaci v kategorii ?Obnovitelné zdroje? za nově vyvinutý INTEGROVANÝ FOTOVOLTAICKÝ SYSTÉM S2 PLUS. S2 plus je integrace fotovoltaiky, která je určena pro architekty a stavitele, již chtějí téma solární energie využít estetickým způsobem. Po dvanáctiměsíčním vývoji se FATH Solar díky systému S2 plus podařilo vytvořit maximálně estetické řešení fotovoltaiky integrované do střechy. Ocenění z Montpellier se na trhu setkalo s velikým ohlasem. Díky spojení ?bezrámového? panelu ve spojení s inteligentním montážním systémem je nyní možné nabídnout esteticky dokonalé řešení.

AMPER 2009

Landis+Gyr reaguje na měnící se svět a prezentuje EcoMeter. EkoMeter - malé domácí zobrazovací zařízení, byl navržen tak, aby splňoval nároky kladené globální změnou. Podporuje koncept úspory energie přímo u spotřebitele, a tak snižuje vliv lidí na životní prostředí. Toto výrazně napomáhá snížení negativního dopadu změn globálního klimatu. Společnost Landis+Gyr uvádí na trh vedle modulárního konceptu elektroměrů pro oblast průmyslu a domácností i NOVÉ KOMUNIKAČNÍ JEDNOTKY POD TYPOVÝM OZNAČENÍM CU-P3X A -G3X. Tato nová řada komunikačních jednotek založených zejména na GPRS technologii byla již uvedena v oblasti Evropy a Středního Východu (EMEA) a dále pak v Asii a Tichomoří.

S rozvojem našich měst a obcí se stále častěji řeší nutnost připojení na elektrickou síť (popřípadě i na vodovodní a kanalizační řad) v místech konání různých akcí - trhů, koncertů, shromáždění a podobně - bez nutnosti vždy znovu instalovat provizorní rozvody. Tento problém řeší jednoduše, ?elegantně? a profesionálně PODZEMNÍ ROZVADĚČE LIC©TECHNIKA, které se otevírají tím nejjednodušším možným způsobem - pootočí se 6tihranem umístěným v pokopu, tím se zasunou táhla držící poklop zavřený a plynový píst vysune celý rozvaděč do otevřené polohy - nad úroveň vozovky či chodníku. Výsuvný rozvaděč se v otevřené poloze zaaretuje a zůstává v ní po celou dobu užívání, výklopný rozvaděč se může po připojení kabelů a hadic opět uzavřít.

Novinky v sortimentu MICRO-EPSILON: MINIATURNÍ KONFOKÁLNÍ SENZOR PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI. OPTRIS CT LASER - získal Německou cenu pro inovaci. Miniaturní konfokální senzory - MICRO-EPSILON je znám svým velmi inovativním přístupem k měření vzdálenosti. Díky tomu nyní rozšiřuje svou nabídku konfokálních senzorů o speciální miniaturní senzory, které se dostanou na místa, kde není možné měřit pomocí standardních senzorů. Jedná se například o úzké dutiny, vyvrtané díry, apod. Tyto senzory, které mají průměr pouze 4mm (standardní senzory mají průměr 27mm), jsou schopné se do těchto prostorů dostat a měřit v těchto složitých podmínkách. Kromě měření v axiálním směru mají tyto senzory další výhodu v tom, že se vyrábějí i ve verzi s natočením paprsku o 90°, což umožňuje měřit v radiálním směru a kontrolovat například tvar děr nebo povrchové defekty v těchto dírách. Nové senzory řady optoNCDT2402 jsou vyvinuty a vyrobeny na základě unikátní a patentované technologie společnosti MICRO-EPSILON. V současnosti se jedná o nejmenší konfokální senzory na trhu. OPTRIS CT laser- novinka v sortimentu průmyslových infračervených teploměrů Optris nabízí nejen rozšířený měřící rozsah od -40°C do +975°C, ale také skvělou optiku s poměrem 75:1 a patentovaný princip zaměřování pomocí dvojtého laseru, pro aplikace, kde je důležité dosáhnout co nejmenšího průměru paprsku. Optika 75:1 s možností nastavitelného zaměření nabízí ve vzdálenosti od 70mm do 1260mm bezkonkurenčně malý měřící bod. Pro aplikace, kde uživatel požaduje detekování horkých bodů na rychle se pohybujících objektech nabízí Optris verzi CT Laser F (Fast), která má rychlost odezvy 9ms.
Toto je jen zlomek všech novinek a zajímavostí, které veletrh nabídne.
Aktuální informace je možné sledovat na internetových stránkách: www.amper.cz.