Zpět na materiály, výrobky, technologie

BAU 2009

8. prosince 2008

Ve dnech 12.?17. ledna 2009 se bude na téměř 180 000 m? plochy výstaviště Nové veletrhy Mnichov, konat jeden z největších stavebních veletrhů v Evropě, veletrh BAU 2009.


Veletrh se nezaměřuje pouze na stavebniny a stavební prvky, nýbrž na celou šíři oboru, zahrnující plánování, stavbu i její dokončování ? to potvrzuje i nový ústřední motiv veletrhu ? Architektura, mate- riály, systémy.

 BAU 2009

Veletrh se zabývá jednotlivými segmenty stavebnictví. Jsou to: stavební chemie; cihly; podlahové krytiny; dlaždice a keramika; obkladačky; přírodní kámen; ocel; ušlechtilá ocel; zinek a měď; hliník; sklo; dřevo a umělé hmoty; dveře a okna; zámky a kování; střešní konstrukce; brány a parkovací systémy; výtahy a eskalátory; tvorba vnějšího prostoru; energie a solární technika; automatizace a řízení budov; software a hardware ve stavebnictví.
Veletrh oslovuje především architekty, stavební inženýry, bytové architekty, designéry, statiky i pracovníky stavebních úřadů, investory, pracovníky stavebních řemesel a studující. Příkladem témat, která se dynamicky rozvíjejí, může být efektivní úspora a získávání energie, solární technologie a fotovoltaika.

 BAU 2009

Problematikou sanací, renovací a modernizací budov se zabývá speciální výstava v rámci veletrhu. Zde jsou shrnuty všechny iniciativy a aktivity na národní i evropské úrovni. Dalšími tématy veletrhu jsou například diagnóza budov, rozpoznání nedostatků a jejich odstranění, energeticky úsporná výstavba, předpisy a zákony vztahující se k modernizaci budov, financování a podpora stavění. Zvláštní přehlídky jsou organizovány na téma Eurovize okna a dveře, Dřevostavba jako stavba budoucnosti, Bezba- riérové stavby a Italský design. Jako doplněk k prezentaci vystavovatelů nabízí veletrh BAU 2009 na dvou veletržních fórech témata Budoucnost stavebnictví a Makroarchitektura. Na veletrhu budou pořádány Dny bytového hospodářství a Dny řemeslníků, bude udělena řada cen výrobkům a technologiím i ceny za architekturu.

Další informace na webových stránkách veletrhu http://www.bau-muenchen.com/.

replica orologi