Zpět na materiály, výrobky, technologie

18. ročník ceny Inovace roku 2013

22. května 2014
redakce

V jednacím sále Senátu PČR se v prosinci 2013 uskutečnilo setkání s inovačními firmami a byly předány ceny Inovace 2013.

Autor:



Zlatou medaili si odnesla firma RS DYNAMICS s.r.o. za přenosný ultralehký detektor exploziv, stříbrnou medaili získala technologie zakládání rodinných domů na podsypu z lehkého keramického kameniva Liapor firmy Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s. V soutěži se sešlo celkem sedmnáct přihlášených inovovaných výrobků a technologií, z nichž vybírala odborná porota, složená z předních odborníků vysokých škol, ministerstev a odborných společenství.

Firma Liapor firmy Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s., držitelka stříbrné medaile, získala cenu Inovace již třikrát - za první most z lehkého betonu v ČR (návrh: Ing. Václav Mach), za samozhutnitelný lehký beton
LC 25/28 D1,6 a za tvárnici na zdění s vysokým tepelným odporem.

Další stříbrné medaile byly uděleny těmto výrobkům: Venetian Galaxy od Technistone (firma Techni-stone, a.s.), Plantograf V12 (Česká zemědělská univerzita v Praze, Technická fakulta), Business Network Platform (Managementmania.com LLC, organizační složka), 6D simulátor (OCHI - INŽENÝRING, spol. s r.o.), Výukový systém Merkur - robotika kolem nás (MERKUR TOYS s.r.o.).

Akce se konaly v rámci Inovace 2013: Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR. Setkání spolu s Asociací inovačního podnikání ČR spolupořádal Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Akci poskytl záštitu předseda vlády ČR Jiří Rusnok, gestorem za VHZD byl senátor Petr Bratský.